Cuvăntul Tortilla este originar din Mexic și înseamnă o pâine rotundă, nedospită și foarte subțire, continand făină de grâu sau de porumb, sare și apă. Aluatul se coace pe o tavă fierbinte. Poate fi mancată simplă, alaturi de preparate precum fajitas, sau cu o umplutură (de obicei cu carne) – burritos, tacos, quesadilla.

Tortilla POKKA – este coaptă de noi, folosind numai făină bio.

Tortilla chip în schimb,  este un snack pe bază de porumb (plus ulei vegetal, sare și apă, având de obicei formă triunghiulară. În ultimii ani a devenit foarte popular și poate fi găsit și în comerț, amabalat în pungi, sub diferite denumiri. În USA cele mai populare mărci sunt “Doritos” și “Tostitos”.

Nachos este un aperitiv mexican pe baza de ardei iuți mărunțiți și brănză topită (de obicei cheddar), servit pe un pat de tortilla chips. Reței originale i s-au adăugat și alte ingrediente suplimentare: carne de vită tocată, chorizo, ceapă, fasole mexicană, salsa, măsline etc., fiind cunoscuți și sub numele de “pizza mexicana”.

Rețeta POKKA – Nachos  con Carne:Tortilla Chips, chilli con carne, sos de fasole, sos de brânză cheddar, pico de gallo, smântână, ardei jalapenos