Ofertele POKKA Bistro & Cafe

Cunosti oferta de pranz de la POKKA Bistro & Cafe?
Pregatim zilnic diferite supe (atat supe creme cat si supe traditionale), pe care le oferim din partea casei la comandarea oricarui fel de mancare in intervalul orar 12-16.

3 dintre cele mai renumite sosuri mexicane

Salsa (cuvântul spaniol pentru “sos”) poate fi preparat cu o mare varietate de ingrediente (roșii, chili, ceapă sau coriandru), de unde și numeroasele denumiri: “salsa crudă”, cunoscută și ca “pico de gallo” sau “salsa gătită“, în general picant, “salsa verde”, preparat din tomatillos (roșii mici și verzi) și chili verde (jalapenos).

Care este diferența dintre Nachos și Tortilla

Cuvăntul Tortilla este originar din Mexic și înseamnă o pâine rotundă, nedospită și foarte subțire, continand făină de grâu sau de porumb, sare și apă. Aluatul se coace pe o tavă fierbinte. Poate fi mancată simplă, alaturi de preparate precum fajitas, sau cu o umplutură (de obicei cu carne) – burritos, tacos, quesadilla.

5 cele mai renumite rețete mexicane și TEX-MEX

Burritos este o tortilla umplută cu fasole mexicana (“frijoles refritos”, specialitate de fasole pinto, care este zdrobită și apoi fiartă) și carne tocată (mai ales de vită), la care se adaugă ceapă, sos (de exemplu de ardei iute – chili), branză, orez etc.; dupa umplere, tortilla este rulată sub formă cilindrică.

Chili – un ardei miraculos, nelipsit din bucătăria TEX-MEX

Chili – Originar din America de Sud, Chili este cel mai răspăndit ardei iute din lume, consumat cu peponderență în tări precum: Mexic, India, Thailanda, Indonezia, sudul Chinei și vestul Africii.

Suntem POKKA Bistro & Caffe – singurul restaurant TEX-MEX autentic din Cluj-Napoca

Suntem POKKA Bistro & Caffe – singurul restaurant Tex-Mex autentic din Cluj-Napoca. Suntem pasionați de bucătăria mexicană și influențele acesteia, și împreună cu Chef bucătarul nostru Eduardo Cayetano Magana am creat peste 30 de rețete Tex-Mex.

Știai că bucătăria TEX-MEX

Știai că bucătăria Tex-Mex are peste 100 de rețete, dintre care cele mai renumite sunt Enchilada de Mole, Tacos, Fajitas, Queso și Chili con carne?

Bucătăria TEX-MEX

Bucătăria TEX-MEX înseamnă fuziunea culinară dintre două culturi – cea mexicană și cea americană. Fenomenul are o istorie de peste 200 de ani și se datorează în mare parte puternicei influențe a culturii imigranților mexicani care, odată ajunși pe pământ american, și-au reinventat propria bucătărie, folosind ingrediente și retete ce aparțineau ambelor zone.

Buenos días !

Pentru că ești un client fidel și vreau să mă revanșez, Miercuri 13 Mai, te aștept să iei cina la noi, la prima seară cu adevărat mexicană, probabil din Transilvania.
Shoturi de tequila autentică, chipsuri și salsa din partea casei + alte câteva surprize!